Arhitectura carierei

August 7, 2016 mihaildan No comments exist

Când știi că ți-ai ales bine cariera profesională?

Dacă reușești să profesezi într-un domeniu care-ți place, sau, mai mult decât atât, de care ești foarte pasionat, și ajungi să te miri că ești chiar plătit să faci acea muncă, atunci ți-ai găsi cariera perfectă.
Dacă însă îți alegi meseria doar funcție de cât de bine este plătită sau de ce-ți spun părinții și prietenii sau de cât de în vogă este la acel moment al deciziei, de cele mai multe ori, mai devreme sau mai târziu, ajungi să regreți.
Pentru a-ți construi o carieră de succes, trebuie să analizezi o serie de factori interni și externi care, coroborați, să te conducă către decizia corectă.

Este importantă consilierea și orientarea în carieră?

Un loc de muncă potrivit dorințelor, educației și aptitudinilor pe care le deții, și totodată bine plătit, este greu de găsit doar din întâmplare. 

Pentru a avea succes în profesia pe care alegi să o urmezi trebuie să-ți faci un plan cât mai realist pe care să-l pui în practică.

Consilierea în carieră te ajută să-ți cunoști și să-ți dezvolți abilitățile personale, să parcurgi un proces de autocunoaștere care să scoată la lumină însușirile de personalitate, aptitudinile, competențele și propriile valori. Toate acestea trebuie puse în armonie cu specificitatea profesiei pe care alegi să o practici și cu tendințele de dezvoltare ale pieței muncii, la nivel local, național sau internațional.
Decizia privind cariera profesională trebuie făcută în cunoștință de cauză nu după îndemnul sau sfatul celor din jur. De ce? Pentru că nimeni nu poate să-ți cunoască potențialul personal și profesional mai bine decât tine.

Arhitectura carierei – cum să-ți construiești succesul profesional? ▼ (video)

Oportunitățile nu apar din senin, trebuie să le creezi!

Articole care te-ar putea interesa: Analiza SWOT, Matricea priorităților – Managementul timpuluiManagement Vs Leadership

Comentariile tale sunt binevenite.
Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *