Matricea priorităților
MANAGEMENTUL TIMPULUI

February 3, 2017 mihaildan No comments exist

Timpul – o resursă plină de paradoxuri.

Deși nu-l poți cumpăra îl poți cheltui, deși nu-l poți stoca îl poți risipi, deși este inepuizabil nu-ți ajunge niciodată.

Timpul nu face nicio discriminare. Nu ține cont de gen, etnie, naționalitate, religie , nivel de educație, nivel de trai etc. Este la fel pentru toată lumea.

Atunci de ce ai mereu impresia că ești în criză de timp. că a trecut ziua fără să faci ceea ce ți-ai propus, că te copleșesc sarcinile de serviciu și cele de acasă.

Pentru că nu-l organizezi eficient.

Matrice priorităților

Nu timpul este cel care trebuie să decidă când și ce trebuie să faci cu viața ta. Tu trebuie să-l „dresezi” ca să te recunoască drept stăpânul lui.

Trebuie să-l organizezi în așa fel încât să-ți permită să-ți atingi toate obiectivele propuse, atât cele din plan personal cât și cele din plan profesional.

Este imperios necesar să faci o schimbare în viața ta, să-ți prioritizezi cât mai eficient acțiunile, asta până când nu e prea târziu și, constați cu amărăciune, că ai ajuns într-o stare avansată de epuizare fizică și psihică.

Sesiunile de training și consultanță privind Managementul timpului au drept scop însușirea principiilor, metodelor și tehnicilor prin care poți să-ți organizezi viața personală și profesională într-un mod plăcut și util.

Una dintre metodele simple, dar foarte eficiente, care ți-ar putea fi de ajutor în gestionarea timpului, este „Matricea priorităților” sau „Matricea Eisenhower”, descrisă mai jos în materialul video.

Matricea priorităților / Matricea Eisenhower  ▼ (video)

„Timpul este gratis dar este de neprețuit . Nu îl poți deține însă îl poți folosi liber . Odată ce l-ai pierdut nu îl mai poți recupera .” – Harvey MacKay 
(te-ar putea interesa și Jocuri de ManipulareO plimbare prin pădure – psihotestHoții de timp 

Comentariile tale sunt binevenite.
Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *