Autosabotajul – Inamicul din interior

April 7, 2017 mihaildan No comments exist

Nu sunt puțini cei care, deși sunt înzestrați cu talent și creativitate de la mama natură, se bucură de un nivel de confort social și financiar decent, au condiții propice pentru a-și construi o carieră de succes și o viață personală împlinită, nu ating succesul dorit. Ba chiar, uneori, ajung să alunece pe o pantă depresivă greu de anticipat.

Autosabotajul

Una din cauzele care determină o astfel de evoluție negativă a vieții, în plan personal, social și profesional, o reprezintă adoptarea unei atitudini de autosabotare a propriei personalități. Cum? Prin cedarea controlului propriei persoane către o serie de factori exteriori, incontrolabili și imprevizibili ca amploare și evoluție. Prin invazia de gânduri negative care-ți viruseză mintea.

Cercul îngrijorărilor

În jurul celor care ajung în această stare conflict interior, se dezvoltă un cerc, sau mai degrabă o sferă a îngrijorărilor, care induce un sentiment de teamă, frică și lipsă de încredere în propriile forțe. Locul controlului propriei vieți va fi treptat cedat către alte persoane sau evenimente din jur. Cei aflați într-o astfel de conjunctură nefavorabilă consideră că nu au altă opțiune decât resemnarea în fața situației în care au ajuns.

Cercul influenței

Cum se poate ieși din acest impas. Prin preluarea controlului asupra propriului destin. Trebuie mutat locul controlului din exterior către interior, sub responsabilitatea propriei persoane. Controlul gândurilor trebuie mutat treptat din exterior spre interior, creându-se astfel un cerc sau o sferă de influență capabilă să contracareze efectele negative generate de acțiunile trecute de autosabotaj mental și emoțional. La început pare greu, necesită ceva efort, deseori este nevoie de ajutor și consiliere, dar, la final, consecvența va fi pe deplin răsplătită.

Dacă dorești să afli mai mult, te invit să accesezi următorul material video

PLAY VIDEO – Antidotul autosabotajului mental  

Nu sta în calea succesului tău!
(te-ar putea interesa și Jocuri de Manipulare, Arhitectura cariereiO plimbare prin pădure – psihotestHoții de timp)

Comentariile tale sunt binevenite.
Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *