Urmează-ți visul,
Failure Is Not an Option

September 29, 2019 mihaildan No comments exist

Vine o vreme când îți dai seama că vrei și poți să faci mai mult în această viață. Te hotărăști să faci schimbări radicale și să-ți transformi din temelii modul de a fi și de a trăi. Asta nu e un lucru ușor. Dar mai dificil se dovedește a fi menținerea ritmului schimbării. Ai nevoie de consecvență și responsabilitate în ceea ce faci dar, mai presus de orice, de încredere în propriile forțe – fizice, mentale și emoționale. De ce? Pentru că sunt momente când încolțește în mintea ta îndoiala că vei reuși.
Apar diferiți factori care te-ar putea deturna de la calea pe care ți-ai ales-o, cum ar fi:

1 – Părerea celor din jur

Se vor găsi, desigur, destui oameni din jurul tău, mai apropiați sau mai îndepărtați, care să nu fie de acord cu schimbările pe care le faci în viața ta. Noua ta abordare față de propria viață îi obligă și pe ei să schimbe ceva în relația cu tine și mulți nu-și doresc asta. Așa că vor face tot posibilul să-ți frâneze elanul, să te descurajeze, să-ți taie aripile. Fraza lor preferată este „fă și tu ce fac ceilalți că așa e bine”.

2 – Stresul

Schimbarea impune renunțarea la o serie de obiceiuri negative și la formarea altora noi, cu efect benefic pentru viața noastră. Ușor de spus dar mai dificil de făcut. Asta nu înseamnă că nu merită efortul, ba din contră. Să rămâi anchilozat în tarele trecutului duce, în final, la scăderea stimei de sine și devalorizarea propriei persoane. Ce trebuie avut în vedere este faptul că pentru ca rezultatele așteptate să apară este nevoie de consecvență și de timp. Nerăbdarea amplifică stresul și face mai anevoios procesul transformării. Un mentor care să te încurajeze și să te sprijine în momentele mai dificile ar fi de mare ajutor.

Neîncrederea în atingerea scopului propus

Atunci când declanșezi procesul de transformare a propriei vieți apare un sentiment de mare entuziasm cu privire la modul în care va arăta viitorul tău. Odată cu trecerea timpului și datorită schimbărilor din viața de zi cu zi, apare un sentiment de neîncredere în propriile forțe. Te întrebi dacă merită cu adevărat efortul, nu știi dacă rezultatul dorit va fi atins sau dacă chiar asta ai vrut. 

Când treci prin momente de cumpănă care îți forțează limitele fizice, mentale și emoționale și care te îndeamnă să renunți în a-ți realiza visul, poți găsi modele care să te inspire și să te încurajeze chiar în natură.

Bambusul chinezesc, a cărui mod de evoluție și dezvoltare l-am folosit în materialul video de mai jos, poate constitui un exemplu demn de urmat în atingerea scopului pe care ți l-ai propus.

PLAY VIDEO – Urmează-ți visul – Failure is Not an Option  

Urmează-ți visele, crede în tine, alege să fii autentic!
(te-ar putea interesa și Jocuri de Manipulare, Arhitectura cariereiO plimbare prin pădure – psihotestHoții de timp.

Comentariile tale sunt binevenite. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *