De ce îmi aleg parteneri de cuplu nepotriviți?

January 20, 2021 mihaildan No comments exist

Satisfacția unei vieți împlinite este strâns legată de calitatea relațiilor de cuplu.
Acesta este motivul pentru care alegerea partenerului sentimental reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale vieții. Tu cum l-ai ales?

Alegerea partenerului romantic îți schimbă radical cursul vieții

A alegere ceva implică în mod automat o renunțare la altceva.
În cazul relațiilor de cuplu una dintre cele mai mari dileme este următoarea: aleg să-mi satisfac nevoia de a fi alături de un partener care să-mi ofere siguranță, certitudine, predictibilitate și stabilitate emoțională sau aleg să-mi satisfac nevoia de libertate, de aventură, setea de necunoscut și de mister. Alegerea pe care o faci în acest caz îți va influența substanțial cursul vieții. Relațiile cu părinții, cu prietenii, cariera profesională – toate vor fi afectate, într-un mod sau altul, de decizia pe care o iei.  

Mai mult decât atât, tensiunea emoțională acumulată de conflictul intern generat de cele două nevoi diametral opuse – siguranță și libertate – influențează în mod negativ dinamica relației de cuplu generând neînțelegeri și dezacorduri între parteneri.

Tu cum îți armonizezi nevoia de stabilitate cu dorința de libertate în relația ta sentimentală? 

În relația de cuplu, două jumătăți nu fac un întreg

Mi-am găsit jumătatea mea – e o expresie pe care o auzim la tot pasul de la cuplurile romantice. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe dintre relațiile sentimentale eșuează. De ce? Pentru că fiecare dintre cei doi îndrăgostiți crede că este incomplet, că îi lipsește ceva – în plan fizic, emoțional, mental sau spiritual și că partenerul de cuplu trebuie să-i umple acest gol. Dar ce constată în final: că niciunul dintre ei nu este capabil să-i satisfacă celuilalt toate dorințele. Apare astfel sentimentul de dezamăgire, reproșurile iau locul cuvintelor tandre și treptat forța de atracție dintre cei doi se stinge.

Tu cum percepi relația de cuplu: ca o simbioză dintre două persoane împlinite sau ca pe două jumătăți care se caută să se completeze una pe cealaltă?

Și totuși, cum ne alegem partenerul?

Totul pleacă de la tine! De la modul în care te iubești, te valorizezi și te prețuiești. Întâi de toate trebuie să te cunoști în profunzime, să-ți explorezi permanent potențialul tău autentic și valorile personale de care dispui pentru a fie convinsă de faptul că ești o persoană care merită să fie iubită și că poate iubi.

Când știi cine ești cu adevărat și când deții controlul asupra gândurilor și emoțiilor tale, ai capacitatea de a selecta și de a decide asupra nevoilor și dorințelor pe care vrei să ți le satisfaci și asupra acelora la care alegi să renunți. În acest fel vei deveni o persoană împlinită, care se simte bine în pielea ei și care nu caută un partener de cuplu de conjunctură ci va atrage pe cineva care are un caracter integru și care e încântat să fie alături de tine deoarece îți respectă și îți apreciază calitățile și felului tău autentic de a fi.

Tu cum ai ales să-ți dezvolți valoarea personală și să-ți consolidezi stima de sine?

Urmărește clipul video de mai jos pentru ca să afli care sunt principalele cauze care determină alegerea unui partener sentimental nepotrivit.

PLAY VIDEO – DE CE ALEGEM PARTENERI DE CUPLU NEPOTRIVIȚI? 

Pe aceiași temă: Jocuri de Manipulare, Autosabotajul – Inamicul din interior , Arhitectura cariereiSindromul impostoruluiAutocunoașterea – 3 întrebări despre viață, Hoții de timp

Comentariile tale sunt binevenite. Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *