MITURI DESPRE IUBIRE CARE DISTRUG RELAȚIA AUTENTICĂ DE CUPLU

October 29, 2021 mihaildan No comments exist

Cele mai nocive mituri despre iubire care îți distrug relația cu partenerul tău

Cum apar mituri precum „dragostea adevărată învinge totul” sau „iubirea este oarbă” și ce se întâmplă atunci când acestea devin realitate?

Un mit despre iubirea romantic este o credință larg răspândită, dar neîntemeiată, care este asezonată cu diverse prejudecăți referitoare la rolul pe care trebuie să-l joace într-o relație fiecare dintre parteneri.

Mulți oameni nu sunt conștienți, dar atunci când un astfel de mit este greșit interpretat sau aplicat în viața noastră, atunci el devine un factor distructiv pentru relația sentimentală.

De ce unele relații sentimentale sunt armonioase iar altele sunt pline de venin? Cum de unele cupluri reușesc să-și mențină la fel de vibrant și de autentic iubirea și romantismul?

S-a spus că relațiile romantice sunt cel mai greu de menținut. Acest lucru se datorează adesea faptului că implică doi indivizi autonomi, care au propriile plăceri, convingeri și preferințe.

Unul dintre principalele motive pentru care unele relații funcționează armonios este acela că partenerii de cuplul găsesc un teren comun de manifestare afectiv-emoțională. Ei aleg să investească permanent încredere unul în celălalt.

De ce eșuează relațiile sentimentale care se bazează pe mituri despre iubire?

Există mai multe motive cum ar fi:

1. Relațiile bazate pe mituri amoroase vin adesea cu o mulțime de așteptări și presupuneri, ceea ce le face foarte dificil de menținut și susținut.

2. Ideea că dragostea este suficientă pentru a menține relația vie și armonioasă este doar un mit – în realitate, este nevoie de mai mult decât de iubire pentru a menține o relație pe cuplu termen lung.

3. Un alt motiv pentru care relațiile bazate pe miturile romantice eșuează din cauza faptului că acestea sunt nerealiste sau au cerințe de neatins pentru mulți oameni din ziua de astăzi, așa că, încă din start, nu au nicio șansă de a deveni realitate.

4. Și, în sfârșit, unul dintre cele mai comune motive pentru care relațiile bazate pe mituri amoroase eșuează este faptul că un cuplul care crede în ele nu abordează problemele direct, cu responsabilitate și cu empatie atunci când acestea apar.

Unele mituri despre iubirea romantică sunt transmise din generație în generație făcând deseori ravagii în rândul cuplurilor tinere. 


În materialul video de mai jos, veți afla cum se manifestă aceste mituri și cum puteți evita capcana lor în relația voastră de cuplu.

PLAY VIDEO – MITURI DESPRE IUBIRE CARE DISTRUG RELAȚIA DE CUPLU 

Pe aceiași temă: Jocuri de Manipulare, Autosabotajul – Inamicul din interior , Arhitectura cariereiSindromul impostoruluiAutocunoașterea – 3 întrebări despre viață, Hoții de timp

Comentariile tale sunt binevenite. Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *