Ideas That Will Change Your Life

If you don't like how things are, change it!

September 29, 2019

Urmează-ți visul,
Failure Is Not an Option

Vine o vreme când îți dai seama că vrei și poți să faci mai mult în această viață. Te hotărăști să faci schimbări radicale și să-ți transformi din temelii modul de a fi și de a trăi. Asta nu e un lucru ușor. Dar mai dificil se dovedește a fi menținerea ritmului schimbării. Ai nevoie de consecvență și responsabilitate în ceea ce faci dar, mai presus de orice, de încredere în propriile forțe – fizice, mentale și emoționale. De ce? Pentru că sunt momente când încolțește în mintea ta îndoiala că vei reuși.
Apar diferiți factori care te-ar putea deturna de la calea pe care ți-ai ales-o, cum ar fi:

1 – Părerea celor din jur

Se vor găsi, desigur, destui oameni din jurul tău, mai apropiați sau mai îndepărtați, care să nu fie de acord cu schimbările pe care le faci în viața ta. Noua ta abordare față de propria viață îi obligă și pe ei să schimbe ceva în relația cu tine și mulți nu-și doresc asta. Așa că vor face tot posibilul să-ți frâneze elanul, să te descurajeze, să-ți taie aripile. Fraza lor preferată este „fă și tu ce fac ceilalți că așa e bine”.

2 – Stresul

Schimbarea impune renunțarea la o serie de obiceiuri negative și la formarea altora noi, cu efect benefic pentru viața noastră. Ușor de spus dar mai dificil de făcut. Asta nu înseamnă că nu merită efortul, ba din contră. Să rămâi anchilozat în tarele trecutului duce, în final, la scăderea stimei de sine și devalorizarea propriei persoane. Ce trebuie avut în vedere este faptul că pentru ca rezultatele așteptate să apară este nevoie de consecvență și de timp. Nerăbdarea amplifică stresul și face mai anevoios procesul transformării. Un mentor care să te încurajeze și să te sprijine în momentele mai dificile ar fi de mare ajutor.

Neîncrederea în atingerea scopului propus

Atunci când declanșezi procesul de transformare a propriei vieți apare un sentiment de mare entuziasm cu privire la modul în care va arăta viitorul tău. Odată cu trecerea timpului și datorită schimbărilor din viața de zi cu zi, apare un sentiment de neîncredere în propriile forțe. Te întrebi dacă merită cu adevărat efortul, nu știi dacă rezultatul dorit va fi atins sau dacă chiar asta ai vrut. 

Când treci prin momente de cumpănă care îți forțează limitele fizice, mentale și emoționale și care te îndeamnă să renunți în a-ți realiza visul, poți găsi modele care să te inspire și să te încurajeze chiar în natură.

Bambusul chinezesc, a cărui mod de evoluție și dezvoltare l-am folosit în materialul video de mai jos, poate constitui un exemplu demn de urmat în atingerea scopului pe care ți l-ai propus.

PLAY VIDEO – Urmează-ți visul – Failure is Not an Option  

Urmează-ți visele, crede în tine, alege să fii autentic!
(te-ar putea interesa și Jocuri de Manipulare, Arhitectura cariereiO plimbare prin pădure – psihotestHoții de timp.

Comentariile tale sunt binevenite. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi.

 

July 10, 2019

Teama de succes – Sindromul impostorului

Dacă trăiești un sentiment de îndoială față de propria ta valoare, te simți nesigur de realizările tale sau ai impresia că succesele tale sunt datorate, în cea mai mare parte, norocului, șansei sau conjuncturii – asta în ciuda dovezilor concrete care relevă contrariu – atunci, cel mai probabil, te afli sub imperiul sindromului impostorului

1 – Ce este sindromul impostorului?

Acest fenomen a fost evidențiat pentru prima oară de Dr. Pauline Rose Clance și Suzanne Imes, și poate fi descris, pe scurt, ca fiind un tipar psihologic de auto-percepție de falsitate a persoanelor de succes.

Cei care se confruntă cu sindromul impostorului experimentează un sentiment iluzoriu de fraudă la adresa societății. Aceste persoane consideră că rezultatele remarcabile pe care le obțin, statutul social și prestigiul de care se bucură, nu li se datorează lor ci întâmplării, șansei, norocului sau sunt, pur și simplu, o exagerare a celor din jur.

2 – Care sunt cauzele?

Fiecare dintre noi este unic, așadar cauzele apariției sindromului impostorului sunt specifice fiecăruia dintre noi.

Totuși, ca aspect general, această teamă de propriile succese își are rădăcinile în perioada copilăriei.

E vorba de momentele cheie în care se modelează personalitatea precum și de dinamica și mediul familial în care se dezvoltă copilul.

De exemplu, un părinte mereu nemulțumit de notele de la școală ale copilului, oricât de bune ar fi acestea, poate induce în mintea acestuia sentimentul de neputință, de incapacitate, de lipsă de valoare.

3 – Ce se poate face?

În primul rând, cei care suferă de sindromul impostorului trebuie să se focalizeze pe cunoașterea mai aprofundată a propriei persoane, pe descoperirea și conștientizarea valorilor și abilităților personale.

Apoi, eliminarea reflexului de comparație negativă a propriilor realizări cu ale celor din jur ar fi o altă modalitate de a diminua efectele acestui fenomen.

Crearea unei viziuni pozitive asupra propriei vieți și asupra societății în ansamblu ar fi de mare ajutor în acest caz.

Setarea standardelor personale și profesionale la un nivel realist și exteriorizarea sentimentelor de bucurie și satisfacție pentru succesele obținute diminuează semnificativ efectul sindromului impostorului.

PLAY VIDEO – Teama de succes – Sindromul impostorului  

Maximizează-ți continuu valoarea personală!
(te-ar putea interesa și Jocuri de Manipulare, Arhitectura cariereiO plimbare prin pădure – psihotestHoții de timp.

Comentariile tale sunt binevenite. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi.

 

February 20, 2019

Autocunoașterea – 3 întrebări esențiale de viață

Managementul și Leadership-ul propriei persoane sunt elementele fundamentale care concură la atingerea unui standard de viață ridicat din punct de vedere material, emoțional și spiritual.
Dar, mai întâi de toate, trebuie să ne lămurim asupra unor aspecte fundamentale ale existenței noastre. Cele 3 întrebări asupra cărora vă invit să reflectați vă vor dezvălui, prin răspunsurile pe care le veți da, anvergura creativă și nivelul de unicitate a propriei voastre persoane.

Dar să vedem care sunt cele 3 întrebări, detaliate în materialul video de mai jos, la care vă invit să răspundeți:

1 – Cine sunt eu?

Această întrebare pare simplă, la prima vedere. Știi atât de multe despre ce se întâmplă în lume, despre profesia ta, despre cei din jurul tău – dar despre tine, ce știi cu adevărat? Care este esența identității tale? Răspunsul la această întrebare îl poți da doar tu. Nu-l poți afla din cărți sau de la alții. Nu este simplu de dezvăluit dar, tocmai acest lucru te poate motiva să te cunoști cu adevărat. 

2 – Care este scopul meu în viață?

De ce fac ceea ce fac atunci când mă trezesc în fiecare dimineață? Care este rostul acțiunilor mele? Care este destinația spre care mă îndrept. Răspunsul la această întrebare îți va evidenția drumul și direcția pe care ai ales să le urmezi în viață și corecțiile pe care le ai de făcut pentru a te simți împlinit pe tote planurile existenței – personal, profesional, social etc.

3 – Care este potențialul meu?

Talentul și abilitățile tale sunt fructificare în mod eficient? Investești suficient de mult în dezvoltarea ta personală pentru a scoate la lumină tote capacitățile mentale, fizice, emoționale și spirituale de care dispui? Răspunsul la acestă întrebare va scoate la lumină gradul tău de eficiență în relațiile de viață, randamentul tău energetic și motivațional.

Te invit să urmărești materialul video de mai jos și apoi să cauți răspunsurile la cele 3 întrebări fundamentale de viață.
Observă apoi cum te simți și ce îți propui să faci pe viitor pentru a trăi la adevărata ta valoare.

PLAY VIDEO – Autocunoaștere – 3 întrebări esențiale de viață  

Maximizează-ți continuu valoarea personală!
(te-ar putea interesa și Jocuri de Manipulare, Arhitectura cariereiO plimbare prin pădure – psihotestHoții de timp)

Comentariile tale sunt binevenite.
Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, să-l trimiți și prietenilor tăi.

August 1, 2017

Inteligența emoțională și succesul / Euro TV

Inteligența emoțională – factor cheie al succesului

Inteligența emoțională s-a dovedit a fi un factor esențial în atingerea obiectivelor personale și profesionale pe care și le propune fiecare dintre noi.
Urmărește emisiunea „Puterea de a fi altfel”, realizată de Monica Andrei la Euro TV Bacău, la care am fost invitat să particip în calitate de consilier pentru dezvoltare personală și orientare în carieră, care aduce în discuție tocmai acest aspect foarte important din viața noastră: succesul și inteligența emoțională.

Dacă ești interesat să te înscrii sau să afli mai multe informații despre Programele de Consiliere pentru Dezvoltare personală, poți folosi următoarele adrese de contact:
Dan Ignat și Centrul European de Educație și Training – Bacău

Opinii ale participanților la Reuniunile de Dezvoltare personală – cotidianul „Deșteptarea”

Vizionare plăcută!

July 22, 2017

Inteligența emoțională / Euro TV

Cât de mult îți valorifici inteligența emoțională?

Află cum poți să-ți exprimi mai bine propriile valori, capacitatea creativă și să-ți activezi spiritul de învingător folosindu-ți instrumentele oferite de inteligența emoțională de care dispui, urmărind emisiunea „Puterea de a fi altfel”, realizată de Monica Andrei la Euro TV Bacău, la care am fost invitat să particip în calitate de consilier pentru dezvoltare personală și orientare în carieră.

Dacă ești interesat să te înscrii sau să afli mai multe informații despre Programele de Consiliere pentru Dezvoltare personală, poți folosi următoarele adrese de contact:
Dan Ignat și Centrul European de Educație și Training – Bacău

Vizionare plăcută!

DEZVOLTARE PERSONALĂ

CONSILIERE - TRAINING - WORKSHOPS

PROGRAME PERSONALIZATE - INDIVIDUALE ȘI DE GRUP

Nu lăsa pe nimeni să-ți dicteze viitorul!

Investește în tine acum!

Comunicare interpersonală - Orientare în carieră
Identificarea valorilor personale - Managementul timpului
Creșterea încrederii în forțele proprii - Motivare
Echilibrare emoțională - Decizii & Rezolvarea problemelor
Armonizarea vieții personale cu planul de carieră

TOTUL LA DOAR UN CLICK DISTANȚĂ DE TINE

Slider

Locație

Bacău, România

Arhivă